Sinds 2013 doe ik genealogisch onderzoek, de afgelopen 7 jaar heb ik veel geleerd over hoe het wel en hoe het juist niet moet.

Zo ben ik 400+ mensen kwijt geraakt na een computercrash, vergat ik zoals heel veel beginnenlingen bronnen te vermelden (niet alleen onhandig voor mijzelf, maar ook juist voor anderen die het na willen kijken). En had ik door verschillende programma’s uit te proberen, een GEDCOM die vooral heel erg door de war was.

Ondertussen heb ik de moed verzameld een website over mijn onderzoek te starten. Ik kom veel verhalen tegen tijdens mijn onderzoek, die ik graag wil documenteren. Zo kwam ik na 3 jaar onderzoek naar één van mijn overgrootvaders er achter dat deze tijdens de tweede wereld oorlog naar Berlijn was getransporteerd, door dat hij ondergedoken was vanwege de dwangarbeid.

In de loop der tijd voeg ik al deze verhalen toe en zal ik hier verder gaan met de verhalen die ik vind. Op dit moment ben ik bezig alle bronnen te vermelden die ik heb gebruikt en/of heb gekregen. Als u alvast wilt kijken, kunt u mijn stamboom vinden onder het kopje “Stamboom”. U kunt ook op individuele namen zoeken onder het kopje “Persoonsindex”. Aan de rechterkant van de website vind u de Top 10 meest voorkomende namen.

 

Voor nu, een genealogische groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *